Jag surfar på livet

Just nu surfar jag en stund på på livet. Vågorna går höga. Underströmmen är stark och opålitlig men vem bryr sig? Jag är på resa. Bortavaro. Jag andas djupt. Jag sover. I alla fall mer än en timme i taget. Havet har tusen nyanser av blått. Närmast stranden blir turkosa vågor till vitaste skum. Solljuset väcker mina sinnen, vinden håller rent hus, allt är hopp.

Jag vaggar sakta längs med Nice strandpromenad. Varje steg gör ont, varje ögonblick gör mig glad. Framför mig går två blondrufsiga tonåringar med armarna runt varandra. Mina döttrar. Fredriks och mina mirakel. Sura och självständiga, otacksamma och ofantligt kloka , griniga och bedårande, ständigt sömniga som om livet är oändligt. Två alldeles egna personer. Värda allt guld i världen. All lycka och omsorg.

Vad vill ni göra idag? frågar jag. Inget svar. Tredje gången jag frågar mumlar någon något knappt hörbart. Jaha. ”Inget” idag igen. Jag undrar, för vilken gång i ordningen, om jag vill vara mamman som klappar i händerna och med (kärleksfull, såklart) auktoritet, berättar vad som står på dagens program (utflykt till a, b eller c med lunch på c, y eller z) och sedan ser till att det händer. Eller om jag är mamman som tar ett steg tillbaka. Chilla ni tjejer! Eventuellt gör jag sen min egen pryl, på egen hand. Och eftersom varje steg jag tar gör inihelvete ont, så är min pryl inte så värst äventyrlig heller. Hur som helst resignerar jag, orkar inte vara utflyktsmamman. Vill att alla ska nöjda och stämningen fin. Vi chillar vidare.

För mig räcker bortavaron i sig själv långt. Det är trots allt lite annorlunda. inte hemma, och just det väcker något väldigt skönt i mig. Jag sitter på strandkafet i timmar, vänder huvudet mot solen, och tittar på havet och på människorna. Jag läser i min bok när jag vill, och läppjar på ett glas öl. Ibland sitter min dotter bredvid med sin bok. Jag lever. Jag mer än lever. Jag surfar på livet.

Lev väl, surfa på livet!

//Kajsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s